دانه های قرمز روی پوست همراه با خارش

0

یکی از بیماری های رایج پوستی دانه های قرمز روی پوست همراه با خارش است در این مطلب از طبیب فارسی به علل این بیماری میپردازیم .

دانه ی پوستی
به تغییرات قابل توجه در بافت یا رنگ پوست بثورات یا دانه ی پوستی پوستی گفته می شود. در واقع دانه ی پوستی نوعی ضایعه ی پوستی است که می تواند شکل های بسیار متفاوتی داشته باشد، در مواقع ممکن است خشک، مرطوب، برجسته، صاف یا به صورت تاول دیده شود. دانه ی پوستی ممکن است دردناک و همراه با خارش بوده و یا تغییر رنگ دهد. دانه ی پوستی ها ممکن است در ناحیه ی کوچکی از بدن بروز کنند یا اینکه سطح وسیعی از پوست را درگیر کنند. علل مختلفی موجب ایجاد دانه ی پوستی پوستی می شوند، به همین دلیل طیف درمانی گسترده ای نیز برای دانه ی پوستی پوستی وجود دارد.

 

پیشنهاد بعدی

حساسیت فصل بهار

دلایل دانه ی پوستی (بثورات) پوستی
بثورات پوستی به دنبال علل متعددی ایجاد می شود برای مثال در اثر بعضی بیماری ها، آلرژی، حساسیت و مصرف برخی داروها ممکن است دیده شود. همچنین بثورات نیز ممکن است توسط عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی یا انگلی ایجاد شود.

درماتیت تماسی(التهاب ناشی از تماس پوستی): یکی از شایع ترین علت بثورات، تماس پوستی است. تماس پوستی زمانی رخ می دهد که پوست به چیزی که آن را لمس کرده واکنش نشان دهد. به دنبال دانه ی پوستی، پوست ممکن است دچار قرمزی، التهاب و خارش شود. شایع ترین موادی که به دنبال تماس با آن ها ممکن است موجب بثورات شوند عبارتند از:

محصولات آرایشی و بهداشتی، صابون ها و شوینده ها: رنگ لباس، مواد شیمیایی مانند لاستیک و لاتکس، گیاهان سمی مانند

سماق، پیچک و بلوط سمی

داروها: برخی افراد به دنبال مصرف یکسری داروها دچار بثورات پوستی می شوند که می تواند جزء عوارض دارو بوده یا یک واکنش آلرژیک به دنبال مصرف دارو باشد. بعضی داروها از جمله برخی آنتی بیوتیک ها سبب حساسیت به نور می شود و فرد به نور خورشید بیشتر حساس شده و بثورات پوستی ایجاد می شود. واکنش حساسیت به نور شبیه آفتاب سوختگی است.

عفونت ها: عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی نیز می توانند موجب بثورات پوستی شوند. این بثورات بسته به نوع عفونت متفاوت اند برای مثال، آلودگی با کاندیدیا(یک عفونت قارچی شایع) موجب ایجاد دانه ی پوستی های همراه با خارش شده که معمولا هم در چین های پوستی ایجاد می شوند.

بیماری های خود ایمنی: بیماری های خود ایمنی زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی فرد شروع به حمله به بافت های سالم بدن کند. برخی بیماری های خود ایمنی می توانند موجب بثورات پوستی شوند، برای مثال لوپوس بیماری خود ایمنی است که روی قسمت های مختلف بدن از جمله پوست اثر می گذارد. لوپوس موجب بثورات پروانه ای شکل روی پوست صورت می شود.

بثورات پوستی به دلایل متعددی ایجاد می شوند و با توجه به علت آن به شکل های متفاوتی ظاهر می شود. در ادامه به شایع ترین عللی که موجب دانه ی پوستی های پوستی می شوند اشاره می کنیم:

گزیدگی و نیش حشرات: حشرات بسیاری از طریق گزش و نیش زدن می توانند موجب دانه ی پوستی های پوستی شوند. گرچه واکنشی که ایجاد می شود بسته به فرد و جاندار گزنده متفاوت است اما غالبا با علائم زیر همراه است:

قرمزی و دانه ی پوستی(دانه های پوستی)
خارش
درد

ورم(ممکن است تنها در محل گزش یا در ناحیه ی وسیع تری دیده شود.)

گزش کک: کک ها حشرات کوچکی هستند که در لباس ها و پارچه های پشمی زندگی کنند. کک ها چرخه ی تولید مثل بسیار سریعی دارند و به سرعت می توانند سراسر خانه را آلوده کنند. علائم پوستی بلافاصله بعد از گزیدن کک ظاهر می شود. گزش کک ها باعث ایجاد لکه های قرمز رنگ روی پوست شده که با خارش و درد همراه است. فرد به دنبال خاراندن این دانه ی پوستی ها ممکن است دچار عفونت شود. کک ها غالبا قسمت پایین ساق و پشت پا را می گزند.

 

بیماری پنجم(Erythema infectiosiosum): یک بیماری ویروسی واگیردار است که توسط پاروویروس B19 ایجاد می شود. یکی از علائم بیماری پنجم، دانه ی پوستی های پوستی است. در ابتدا دانه ی پوستی های قرمز رنگ بر روی گونه ظاهر می شوند. سپس لکه های قرمز(معمولا کم رنگ تر) روی تنه، بازوها و پاها ایجاد می شود که بیشتر پس از دوش و حمام گرم قابل دیدن است. بیمار علاوه بر دانه ی پوستی پوستی دچار سردرد، خستگی، تب، گلودرد، آبریزش بینی، تهوع و اسهال می شود. کودکان بیشتر از بزرگسالان دچار دانه ی پوستی پوستی می شوند.

 

زرد زخم(Impetigo): زرد زخم عفونتی بسیار مسری است که بیشتر در کودکان دیده می شود. دانه ی پوستی ها غالبا در اطراف دهان، چانه و بینی دیده می شود. دو نوع زرد زخم وجود دارد:

 

زرد زخم بدون تاول: که باعث ایجاد دانه ی پوستی های قرمز رنگ در اطراف دهان و بینی می شود.
زرد زخم تاولی: کمتر شایع است و در کودکان زیر دو سال دیده می شود. از تظاهرات آن تاول های بزرگ و دردناک روی تنه، بازوها و پاها دیده می شود.

بیماری روزاسه(Rosacea): بیماری مزمن پوستی است که دارای دوره های عود و بهبودی است. عود بیماری به دنبال خوردن غذاهای تند، نوشیدنی های الکلی، نور خورشید، استرس و آلودگی با باکتری هلیکوباکتر پیلوری است. علائمی که همراه با این بیماری دیده می شود شامل سوزش صورت، قرمزی صورت، برجستگی قرمز رنگ، خشکی پوست و حساسیت پوستی است.

 

بیماری کرم حلقوی

عفونت های قارچی: که به لایه های رویی پوست، ناخن ها و پوست سر آسیب می رساند. علائم این بیماری، بستگی به محل درگیری عفونت دارد، عفونت قارچی موجب دانه ی پوستی های قرمز حلقوی شکل شده که حاشیه ی آن برجسته است. پوست وسط حلقه روشن و سالم بوده و با رشد قارچ لبه های حلقه به سمت خارج گسترش می یابد. اگر دانه ی پوستی ها بر روی پوست سر ایجاد شود در ناحیه درگیر ریزش مو دیده می شود. همچنین ممکن است در اثر دانه ی پوستی ها خارش نیز ایجاد می شود.

 

اگزمای آلرژی: اگزمای آلرژی ممکن است شبیه سوختگی باشد و اغلب در دست و ساعد دیده می شود. در این شرایط پوست قرمز، خشن، سرد، پوسته پوسته و همراه با خارش است.

 

بیماری دست، پا و دهان: بیماری دست، پا و دهان در اثر ابتلا به عفونت با ویروس کوکساکی اغلب در کودکان زیر ۵ سال دیده می شود. تاول های قرمز و دردناک در دهان یا روی زبان و لثه ها دیده می شود. لکه های قرمز رنگ صاف یا برجسته در کف دست ها و کف پاها دیده می شود. لکه ها همچنین ممکن است در باسن و ناحیه تناسلی نیز دیده شود.

دانه ی پوستی های پوشک: دانه ی پوستی های ناشی از پوشک در نواحی ای که در تماس با پوشک است دیده می شود. پوست قرمز، مرطوب و تحریک پذیر شده و هنگام لمس گرم است.

 

اگزما: اگزما یکی از شایع ترین اختلالات پوستی است. این بیماری اغلب اولین بار در دوران کودکی بروز می کند. اگزما می تواند موجب خارش، قرمزی، تورم، پوسته ریزی و… شود. همچنین در محل دانه ی پوستی ها ممکن است ریزش مو دیده شود.

پسوریاسیس: پسوریاسیس بیماری شایع پوستی است که باعث به وجود آمدن تکه های نقره ای ضخیم، خارش دار، خشک یا تکه های قرمز که گاهی اوقات دردناک هم هستند می شود. تظاهرات پوستی پسوریاسیس اغلب در سر، آرنج ها، زانوها و قسمت پایین کمر دیده می شود. ممکن است همراه با خارش یا بدون علامت باشد.

 

آبله مرغان: آبله مرغان عفونتی است که توسط ویروس واریسلا زوستر ایجاد می شود. بیماری در طول چند هفته بهبود می یابد. در آبله مرغان دانه ی پوستی همراه با خارش ابتدا در صورت و تنه ظاهر می شود و سپس در سراسر بدن گسترش می یابد. این نقاط برجسته سپس به تاول تبدیل می شوند و بعد از ۴۸ ساعت تاول ها شروع به خشک شدن می کنند. دانه ی پوستی های پوستی غالبا همراه با تب، بدن درد، گلودرد و بی اشتهایی همراه است.

 

بیماری زونا(شینگلز): علت بیماری زونا همان ویروس آبله مرغان یا ویروس واریسلا زوستر است. در زونا دانه ی پوستی های بسیار دردناک همراه با سوزش و خارش دیده می شود. دانه ی پوستی ها به صورت خطی و بیش تر در ناحیه لگن دیده می شوند اما ممکن در قسمت های دیگر از جمله صورت نیز ظاهر شوند. دانه ی پوستی های پوستی ممکن است همراه با تب، لرز، سردرد و خستگی همراه باشد.

 

لوپوس: لوپوس بیماری خود ایمنی است که طیف گسترده ای از علائم را نشان می دهد. لوپوس بر بسیاری از سیستم های بدن و اندام های مختلف تاثیر می گذارد. لوپوس به علت درگیری پوست و مخاط علائم بسیاری از دانه ی پوستی تا زخم ها را ممکن است ایجاد کند. در لوپوس دانه ی پوستی های پروانه ای شکل بر روی بینی و گونه ها دیده می شود. دانه ی پوستی های پوستی ممکن است با قرار گرفتن در معرض نور خورشید ظاهر شوند و یا افزایش یابند.

 

سلولیت: سلولیت یک و وضعیت اورژانسی است و نیاز به اقدام فوری دارد. سلولیت توسط باکتری ها و قارچ ها که از طریق زخم ها و خدانه ی پوستی های پوستی وارد بدن می شوند ایجاد می شود. در سلولیت پوست قرمز، دردناک و متورم شده با یا بدون ترشحات است و به سرعت گسترش می یابد. همچنین پوست هنگام معاینه گرم و دردناک است. به علاوه در سلولیت تب، لرز و خطوط قرمز دانه ی پوستی ها ممکن است علامتی از یک عفونت جدی باشد که نیاز به بررسی فوری دارد.

 

جرب یا گال: گال یک بیماری پوستی است و بسیار واگیردار است که به آسانی از طریق تماس فرد به فرد منتقل می شود. علائم در طی ۴ تا ۶ هفته ظاهر می شود و شامل موارد زیر است:

خارش شدید که اغلب در شب ها شدید می شود.
دانه ی پوستی، گاهی اوقات تاول نیز ظاهر می شود.
زخم، به دنبال خارش دانه ی پوستی ها ایجاد می شود.

سرخک: بیمار مبتلا به سرخک با علائمی مانند تب، گلو درد، قرمزی چشم، بی اشتهایی، سرفه‌ی خشک و آبریزش بینی مراجعه می کند. سه تا چهار روز بعد از ظاهر شدن اولین علائم، دانه ی پوستی های قرمز رنگ در اطراف دهان ایجاد شده و به نواحی دیگر بدن نیز گسترش می یابد. همچنین در سرخک لکه های قرمز کوچک با مرکز آبی و سفید در داخل دهان نیز ظاهر می شود.

گزش کنه: موجب درد و تورم در ناحیه ی گزیدگی می شود. به دنبال گزش کنه بیمار دچار علائمی مانند دانه ی پوستی، سوزش، تاول و حتی اشکال در تنفس می شود. کنه اغلب برای مدت طولانی بر روی پوست می ماند.

درماتیت سبورئیک: لکه های سفید یا قرمز رنگ که پوسته پوسته شده و حساس به لمس است دیده می شود. ناحیه درگیر ممکن است قرمز، چرب و همراه با خارش باشد. همچنین در نواحی دچاردانه ی پوستی موها ممکن است ریخته شوند.

تب مخملک: مخملک بیماری باکتریایی است که در اثر سم تولید شده از باکتری استرپتوکوکوس پیوژن ایجاد می شود. این باکتری موجب گلودرد چرکی نیز می شود. علائم بیماری شامل تب، دانه ی پوستی و گلودرد است. دانه ی پوستی های قرمز تمام بدن به جز دست ها و پا را درگیر می کند.

بیماری کاوازاکی: اغلب در کودکان زیر ۵ سال دیده می شود. بیمار با علائمی مانند تورم و قرمزی کف دست و کف پاها، قرمزی چشم، تب، تورم غدد لنفاوی، قرمزی و تورم زبان مراجعه می کند. بیماری کاوازاکی ممکن است موجب مشکلات شدید قلبی شود. با این وجود در برخی موارد بیماری خود به خود بهبود می یابد.

مطلب هدیه از سایت طبیب فارسی در لوزی خطر رنگ ابی بیانگر چیست

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.